I dag har jeg bakt cupcakes for tenk. Jeg prøvde ut en ny oppskrift, og nå vil jeg dele den opplevelsen (og oppskriften) med dere.
Først trenger dere ett kjøkken (eller et annet rom med ovn og plass til å arbeide):
Forvarm ovnen til 180 grader celsius.
Så trenger dere et muffins-brett (eller bare et steke-brett):
Muffinsformer må dere ha, eller så må dere lage deres egne, men det vet jeg ikke hvordan dere skal få til.
Putt muffinsformene i muffins-brettet:
Så, siden vi lager eplecupcakes, trenger dere epler. Egentlig bare ett, så det var bra jeg kjøpte 4 (og fant ut at vi hadde epler fra før):
Det er viktig å skylle eplene, vi vil ikke ha dritt og møkk i cupcakesene, og jeg antar at dere ruller eplene deres i dritt og møkk.
Skjær eplene i skiver/biter:
Altså, det ene vi trenger. La de andre være, så de ikke blir brune og ingen vil spise dem. Men skyll de gjerne for å bli kvitt dritt og møkk!
Nå trenger dere 60 g sukker, men det hadde vi ikke her i huset, så jeg brukte brunt farin, noe mamma sier er det samme:
60 g blir bra.
Vi trenger 1 egg, det trenger dere ikke skylle:
I røren trenger vi bare eggehvitten og eggeplommen, så skallet kan dere bare kaste:
Bland sukker og egg i en bolle, rør godt:
Ha i 2-4 ss honning (som illustret på det ubeskrivelig klare bildet under) og ha i eplebitene:
Nå trenger vi en bolle nr. 2, her skal vi sikte 250 g hvetemel, 2 tsk bakepulver og 1/2 tsk salt:
Så trenger vi 2 dl helmelk:
Det var 2 dl:
Tilsett epleblandingen og melken vekselvis i bolle nr. 2, og rør godt:
Fyll muffinsformene til de er 2/3 fulle:
Og strø over brunt sukker og kanel.
Mens de står i ovnen i 20-25 min, rekker du akkurat å se den nye episoden med HIMYM:
Når de er ferdige i ovnen, la de avkjøle seg i muffins-brettet i 5 min, deretter på rist.
Nytes med krem og godt selskap:
(Jeg er det gode selskap.)
Jeg gir eplecupcakes terningkast 3!
Shit! Du får det til å virke enkelt!
SvarSlettOg, hvis du var i tvil, du KAN humor. Eller lettbeint underholdning om du vil. Jeg må nesten av toget, jeg.