søndag 11. desember 2011

Løksuppe-bloggen med ho mor til ære for Monja.

I går lærte jeg å lage løksuppe. Mamma hjalp til, og vi lager denne bloggen siden Monja aldri har smakt løksuppe. Les oppskriften nøye, og følg den til punkt og prikke. 

Ingredienser: 
1 stor kjele
1 klump smør
Masse løk
1 kniv
1 brødrister
1 loff
1 mann til å skjære loff
X antall skjeer med mel
Noen liter vann
Litt buljong
Ost
Tommel-opp

Først sier vi velkommen til bloggen, Mamma:
Tommel-opp for det.

Så trenger vi en stor kjele:
Gjerne den største dere har.

Putt en klump smør i kjelen:
 Tommel-opp hele veien!

Når vi lager løksuppe så trenger vi også løk:

Del løken i 2:

Skjær løken i mindre biter på denne måten:

Sånn ser det ut når du har "strimlet" tre halve løker:

Etter tre løker begynte Mamma å gråte:
 Jeg gråt ikke i det hele tatt, vi konkluderte med at jeg mangler en sjel.

Ta morsomme bilder mens dere skjærer løk:
 Mamma sluttet ikke å være trist, hun gråt helt til vi var ferdig.

Mamma likte ikke den saken jeg valgte til røring

Hun ville bruke denne:
 Men det ville ikke jeg.

Sånn ser det ut når dere har skjært opp masse løk og puttet det i kjelen med smør:
 La det stå og brune seg litt.

Finn frem en brødrister:
 Gjerne en som er over 15 år gammel.

Nå trenger vi loffen:
 Vi bruker den fra Kringla Konditori.

Brødkniv er kjekt å ha når man skal skjære loff:

 En annen ting som er kjekt å ha når man skal skjære loff er en mann:
 Haha, kødda. Han skjærte for tjukke skiver. Duste-pappa.

Sarkastisk tommel-opp for de tjukke loffe-skivene:

Du skal skjære en skive for hver porsjon du lager (vi lagde 4):
 Og riste dem i brødristeren.

Nå trenger vi vetemjöl:

Ha i x antall skjeer med vetemöl:

Nå trenger vi noe vann og litt buljong:

Ha i så mye vann du vil før å lage så mye suppe du vil: 
 (Vi brukte ganske lang tid på å få til det perfekte bildet fordi Mamma er gal.)

Ha i litt buljong for smak:
Først kjøttbuljong.

Så kyllingbuljong:
 Eller omvendt.

Nå må vi røre godt og finne frem suppetallerker som tåler å stå i ovnen:

Ikke glem tommel-opp:

Nå skal suppen koke i 20 minutter, så da rekker du akkurat å se på en episode med The Big Bang Theory:

Plasser tallerkene utover på et stekebrett:

Så trenger vi en ost: 

Del osten opp i biter:

Og legg de på loffeskivene:

Ha den ferdige suppen i tallerkene:

Legg loffeskivene med ost på toppen:

Bli sint fordi man egentlig ikke får det til og Mamma tar bilde av det:

La Mamma gjøre resten:
Så skal det stå i ovnen til osten er smeltet.

Når det er ferdig ser det slik ut:
Deilig.

Nytes på stuen med hele familien og NRK1:
Ja, Mamma rydda stua for dette ene bildet.

Ser det ikke deilig ut?
Jeg tror jeg skal lage med litt reste-løksuppe til frokost nå.

Ikke for å skryte, men jeg gir det terningkast 6.

3 kommentarer:

  1. Hele familien? Fire skåler?
    Tror kanskje noen blir sinte nå, Julia?
    Men du er flink til å matblogge da!

    SvarSlett
  2. jeg lo hele veien, da jeg kom til setningen "ja, mamma ryddet stua for dette ene bilde, lo jeg så jeg grina;)"gleder meg til å teste ut løksuppeoppskriften, eller løssuppa, som jeg så fint skrev det...en grov(is) feil...den så digg ut:-)))

    SvarSlett
  3. Du har underslått en vesentlig del: 15 min skal løken surre i smør, før melet haes oppi.

    SvarSlett