I går lærte jeg å lage løksuppe. Mamma hjalp til, og vi lager denne bloggen siden Monja aldri har smakt løksuppe. Les oppskriften nøye, og følg den til punkt og prikke.
Ingredienser:
1 stor kjele
1 klump smør
Masse løk
1 kniv
1 brødrister
1 loff
1 mann til å skjære loff
X antall skjeer med mel
Noen liter vann
Litt buljong
Ost
Tommel-opp
Først sier vi velkommen til bloggen, Mamma:
Tommel-opp for det.Så trenger vi en stor kjele:
Gjerne den største dere har.
Putt en klump smør i kjelen:
Tommel-opp hele veien!
Når vi lager løksuppe så trenger vi også løk:
Del løken i 2:
Skjær løken i mindre biter på denne måten:
Sånn ser det ut når du har "strimlet" tre halve løker:
Etter tre løker begynte Mamma å gråte:
Jeg gråt ikke i det hele tatt, vi konkluderte med at jeg mangler en sjel.
Ta morsomme bilder mens dere skjærer løk:
Mamma sluttet ikke å være trist, hun gråt helt til vi var ferdig.
Mamma likte ikke den saken jeg valgte til røring
Hun ville bruke denne:
Men det ville ikke jeg.
Sånn ser det ut når dere har skjært opp masse løk og puttet det i kjelen med smør:
La det stå og brune seg litt.
Finn frem en brødrister:
Gjerne en som er over 15 år gammel.
Nå trenger vi loffen:
Vi bruker den fra Kringla Konditori.
Brødkniv er kjekt å ha når man skal skjære loff:
En annen ting som er kjekt å ha når man skal skjære loff er en mann:
Haha, kødda. Han skjærte for tjukke skiver. Duste-pappa.
Sarkastisk tommel-opp for de tjukke loffe-skivene:
Du skal skjære en skive for hver porsjon du lager (vi lagde 4):
Og riste dem i brødristeren.
Nå trenger vi vetemjöl:
Ha i x antall skjeer med vetemöl:
Nå trenger vi noe vann og litt buljong:
Ha i så mye vann du vil før å lage så mye suppe du vil:
(Vi brukte ganske lang tid på å få til det perfekte bildet fordi Mamma er gal.)Ha i litt buljong for smak:
Først kjøttbuljong.
Så kyllingbuljong:
Eller omvendt.
Nå må vi røre godt og finne frem suppetallerker som tåler å stå i ovnen:
Ikke glem tommel-opp:
Nå skal suppen koke i 20 minutter, så da rekker du akkurat å se på en episode med The Big Bang Theory:
Plasser tallerkene utover på et stekebrett:
Så trenger vi en ost:
Del osten opp i biter:
Og legg de på loffeskivene:
Ha den ferdige suppen i tallerkene:
Legg loffeskivene med ost på toppen:
Bli sint fordi man egentlig ikke får det til og Mamma tar bilde av det:
La Mamma gjøre resten:
Så skal det stå i ovnen til osten er smeltet.
Når det er ferdig ser det slik ut:
Deilig.
Nytes på stuen med hele familien og NRK1:
Ja, Mamma rydda stua for dette ene bildet.
Ser det ikke deilig ut?
Jeg tror jeg skal lage med litt reste-løksuppe til frokost nå.
Ikke for å skryte, men jeg gir det terningkast 6.
Hele familien? Fire skåler?
SvarSlettTror kanskje noen blir sinte nå, Julia?
Men du er flink til å matblogge da!
jeg lo hele veien, da jeg kom til setningen "ja, mamma ryddet stua for dette ene bilde, lo jeg så jeg grina;)"gleder meg til å teste ut løksuppeoppskriften, eller løssuppa, som jeg så fint skrev det...en grov(is) feil...den så digg ut:-)))
SvarSlettDu har underslått en vesentlig del: 15 min skal løken surre i smør, før melet haes oppi.
SvarSlett